søndag den 5. september 2010

Pasta a la Lady og Vagabonden - med kødboller

250 gr købt glutenfri pasta

Pasta;
300 gr glutenfri mel
1 tsk salt
1 spsk husk
3 æg.
ca 1 dl vand
Kom mel i en bunke på bordet. Lav en hulning i det.
Kom salt og husk i hulningen og slå æggene ud oveni
Rør det sammen med en gaffel til det er samlet. 
Tilsæt vand lidt efter lidt - det er ikke sikkert det hele skal bruges.
saml dejen til en blød masse, der klistrer let, men kan æltes.
lad den trække 30 min, før du kører den gennem valserne på en pastamakine. Lav brede strimler.

Tomatsauce:
1 løg finthakket
1 ds hakkede tomater
1 spsk oregano
1 spsk basilikum
2 fed hvidløg
salt og peber og lidt sød

Hak løget og steg det i en gryde til det er gennemsigtigt. Tilsæt basilikum og oregano og lad det koge sammen. Tilsæt først hvidløg, når du tager det af blusset og smag til med salt og peber.

Kødboller:
500 gr kalv og flæsk
1 løg
1 dl. vand
salt
peber
2 spsk havregryn eller indtil farsen er tyk og sej
3-4 spsk. olivenolie til at stege i

Kom det hakkede kød i en skål og rør med salt og peber. Tilsæt løg og vand og havregryn og lad den hvile 30 min.
Varm en pande op med lidt olie og sæt farsen på, som små kødboller. Steg gyldne i 6-8 minutter på 3 sider.

Pastaen serveres på en tallerken med sauce og kødboller ovenpå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar