søndag den 5. september 2010

Hvidkålsgratin med hakket oksekød fra Lene Hansson, gotv2.dk

1 hvidkål
400-500 g hakket, fedtfattig oksekød
1/2 squash
1/2 aubergine
300 g gulerødder
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
8-10 cherrytomater
1/2 blomkål
2 fed hvidløg
1-2 skalotteløg
100 g tomatkoncentrat
1 ½ dåse hakkede, flåede tomater
100 g flødeost naturel
3 dl vand
1 rød chili uden kerner
1 tsk salt
1 tsk peber
1-2 dl fløde
5 spsk glutenfri rasp eller glutenfri grovmel
Olivenolie til stegning

Skær hvidkålsblade ud som lasagneplader.
Brug i alt 9 blade. Riv squash, gulerødder.
Skær peberfrugter, tomater, aubergine og blomkål i mindre stykker.

Hak løg og hvidløg meget fint og svits begge dele i olie på i en gryde i et par minutter.
Tilsæt derefter hakket oksekød og steg det gyldent.
Alle de snittede grøntsager tilsættes og det hele simrer i ca. 5 minutter ved svag varme.

Hæld tomatkoncentrat, hakkede og flåede tomater, flødeost og vand i en blender. Blend i 1 minut og hæld blandingen i gryden sammen med revet gulerod, squash og hakket chili. Vend rundt og smag til med salt og peber.

Pensl et ildfast fad med olie og læg hvidkålsblade i, så det dækker. Hæld blandingen fra gryden over. Læg igen hvidkålsblade og igen et lag. Fortsæt sådan, til ingredienserne er brugt op.

Hæld til sidst fløden hen over retten, drys med rasp, stil lasagnen i ovnen og bag den ved 225 grader i ca. 30 minutter.

Pynt evt. med lidt kryddergrønt ved se

Ingen kommentarer:

Send en kommentar