søndag den 12. september 2010

hjemmelavet amerikansk bacon cheese burger

Burgerboller: bemærk denne opskrift er med spelt og hvid hvedemel...

Endelig lykkedes det!!!

4 stk store boller


12½ gr gær
2 spsk olie
2 dl mælk (laktosefri, rismælk el. lign.)
1 1/4 dl hytteost eller hjemmelavet yoghurt
1 lille æg (eller ½ æg)
1/4 spsk flydende honning
1/4 spsk fibrex
½ tsk salt
5 dl mel.

Smuldr gær - lun mælk og hæld den over.
Rør hytteost/yoghurt, olie, æg og honning i
Tilsæt fibrex, salt, mel
Rør det til en klistret dej - den skal være klistret
Lad det hæve 45 min
Form 4 store boller med vand på hænderne, tryk dem flade
Lad hæve 20 min.
pensel med æg og drys med sesam.
Bages midt i ovn 10 min ved 250 grader





Bøf:
500 gr hakket oksekød
salt og peber
4 skiver samsø ost
4 skiver kalkun bacon

Steg bacon i ½ spsk olie på en varmpande. Lad det dryppe af på køkkenrulle, når det er færdigt.
Form kødet til 4 flade bøffer, drys med salt og peber og steg dem ca 5 min på hver side i olie.
Når de er færdige, kommer du en skive bacon ovenpå hver bøf og ligger osten ovenpå.
Dæk panden med sølvpapir. Lad osten smelte og de er færdige.


Indhold:
1 håndfuld salat til hver burger.
16 skiver tomat
16 skiver agurk
2 hakkede springløg


Smør bollerne med hjemmelavet mayonaise eller en købt økologisk.
Kom salat på bunden
Læg bøf ovenpå
Kom ketchup ovenpå enten en købt med mindre sukker og salt (beauvais) eller en hjemmelavet.
læg 4 agurkeskiver på
læg 4 tomat skiver på
drys overen med løg
Læg låget på burgeren.

Tilbehør enten ovnstegte kartofler - vendt i salt og peber og stegt i en time i ovnen eller majschips fra urtekram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar