lørdag den 18. september 2010

Boller i karry med ris

500 gr. hakket svinekød, eller kalv/svin eller kyllingekød
1 løg revet fint eller blendet med en smule vand eller ægget
1 æg
2 spsk laktose fri mælk
salt og peber
havregryn til at samle farsen med
Evt. suppler med hvidløg.
Lad den hvile 1 time i køleskab

Form dem til små frikadeller /store kødboller og kog dem i vand med boullion i en gryde, ca 7 min. Man siger indtil de ligger i overfladen, men jeg giver dem altid ekstra tid, da der ikke er noget værre end kødboller, der er bløde i midten. Si skum fra, hvis der bliver dannet det i overfladen.



Sauce:
1 spsk karry
1 løg fint hakket
1 æble fint hakket
5 dl suppe fra vandet bollerne blev kogt i
2½ spsk maizena
salt og peber
lidt laktosefri mælk, at supplere med, hvis saucen bliver for tyk

Kom olie, karry og løg i gryden - lad det blive gyldent, mens karryen "brænder af"
Tilsæt æblet og lad det stege 2 min.
hæld suppen over og lad koge 5 min
kom maizena i saucen.
Smag til med salt og peber
tilsæt mælken hvis den bliver for tyk eller stærk.

Ris
3 dl ris
6 dl vand ca.
kog ris som på pakken

foto er af orientalsk boller i karry

Ingen kommentarer:

Send en kommentar