søndag den 5. september 2010

Baguettes 2 stk

1 spsk tør gær el. 25 gr gær
3 dl mælk eller van´d
2 spsk olie
1 spsk husk
1 spsk hørfrø
1 tsk salt
½ dl hjemmelavet yoghurt eller kvarg
360 gr glutenfri mel - groft eller fint
æg til pensling, rørt med en anelse salt for at opløse hviden.
drys med sesam eller solsikkefrø

Varm vandet/mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt husk og lad det trække 10 min, indtil det bliver en gelagtig masse.
tilsæt resten og bearbejd det i en foodprocessor eller med en elpisker - brug dejkrogene.
Resultat skal være som en tyk sukker dej - ikke en fast dej.
kom dejen i en frysepose og klip hul i det ene hjørne - klem dejen ud i to lange brød på bagepapiret
Lad hæve 45-60 min.
pensl med æg og drys med sesam eller solsikkefrø
Bag midt i ovnen ved 250 grader i 12-14 min.
skal køle af under viskestykke


Kan tilsættes 1 tsk krydderurt, 1-2 fed presset hvidløg, 1 bundt klippet purløg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar